Red Bull Racings slet skjulte favorisering af Sebastian Vettel blev udstillet for fuld skrue lørdag i kvalifikationen til det britiske grand prix.

Efter en opdateret frontvinge brækkede i stykker på Vettels RB6, blev Webbers vinge skruet af og sat på tyskerens bil. Dét fik for alvor sat gang i debatten om Red Bulls favorisering af det unge stortalent frem for den noget ældre og etablerede Webber – og efter sin sejr fik Webber givet igen.

– Ikke dårligt af kører nummer to, siger Mark Webber på sin inlap efter sejren. I teamets pressemeddelelse ser australieren, der med sejren overhaler Vettel i VM-stillingen, dog fremad.

– Starten var ideel. Da jeg kom til første sving var jeg foran og tænkte, lad os komme videre. Det var en speciel dag og masser af hårdt arbejde er gået i det fra teamet – du får ikke resultater på dette niveau, hvis ikke du kæmper for det. De fortjener dette. I går var en unik situation, men jeg er sikker på, at vi kan ordne det for fremtiden, siger Webber om den teaminterne konflikt.

Foto: Ker Robertson/Getty Images