Mark Webber tog sidste stik i lørdagens kvalifikation. Hele Q1 og Q3 blev kørt i tørvejr, mens der kort inde i anden kvalifikation begyndtle at falde regn. Det stod hurtigt klart i Q2, at der var for fedtet på banen til at køre på slicks, da både Lewis Hamilton, Felipe Massa og Kazuki Nakajima kom i problemer.

Til sidst i Q2 var der et kort vindue på blot et par minutter, hvor det var muligt at sætte tider på slicks, før ny regn satte ind. Det udnyttede blandt andre Nelsinho Piquet og Adrian Sutil til at sikre sig en plads i Q3, mens bl.a. Nick Heidfeld og Fernando Alonso ikke nåede med blandt de ti hurtigste.

I Q3 kunne Mark Webber så sikre sig sin første pole position, da han kørte over som hurtigste mand foran de to Brawn GP-kørere med Barrichello foran Button. Fjerdebedste er Sebastian Vettel, mens McLaren-Mercedes fortsætter de gode takter med en femte- og en sjetteplads.

– Det er en absolut fantastisk følelse, teamet gjorde det perfekt i det her kaos det var. Det har været tæt på tidligere, men nu lykkedes det. Det er en god følelse, og det er da et godt udgangspunkt til i morgen, siger Mark Webber efter sin første pole position i karrieren.

Hjemmebane-manden Adrian Sutil udnytter sin billet til Q3 optimalt og sætter syvendebedste tid foran blandt andet de to Ferrarier – uden dog at skele til mængden af brændstof i Force India-raceren.

Startopstillingen til det tyske grand prix:

1 Mark Webber
2 Rubens Barrichello
3 Jenson Button
4 Sebastian Vettel
5 Lewis Hamilton
6 Heikki Kovalainen
7 Adrian Sutil
8 Felipe Massa
9 Kimi Räikkönen
10 Nelsinho Piquet

11 Nick Heidfeld
12 Fernando Alonso
13 Kazuki Nakajima
14 Jarno Trulli
15 Nico Rosberg

16 Robert Kubica
17 Sebastien Buemi
18 Giancarlo Fisichella
19 Timo Glock
20 Sebastien Bourdais

Foto: Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images