Tom Kristensen skal sidde med ved det lange bord, når det australske grand prix afvikles i Melbourne denne weekend. Le Mans-legenden bliver køreren, der skal være med til at vurdere eventuelle kontroverser på racerbanen.

Beslutningen om at bruge erfarne kørere som del af dommerpanelet kommer efter stridigheder som bl.a. Lewis Hamiltons straf efter det belgiske grand prix i 2008. For nordjyden selv er det stort at blive udpeget af FIA som dommer.

– Det er en stor ære for mig at være udpeget til panelet, og jeg håber, jeg kan bidrage med de erfaringer, man får som kører. Der kan være så mange faktorer i et sammenstød på banen, at det er svært for lægmand at vurdere. Har der været kolde dæk, har der været dækklumper i et sving, har der ligget olie på banen, har en bil utilsigtet mistet for meget downforce i en nedbremsning og så videre. Det primære er, om en kører burde have været klar over den risiko, han tog før et sammenstød, siger Tom Kristensen om sin rolle til www.tomkristensen.com

– Jeg synes, det er godt set af Jean Todt, at der bør være kørere i dommerpanelet, for vi ønsker mere end de fleste at se race med masser af overhalinger. Derfor skal der også være plads til kalkulerede risici i løbsduellerne, siger Tom K videre.

Danskeren skulle have grønt lys af Audi til at rejse fra Sebring, hvor teamet tester i disse dage. Tom K afløser Alain Prost, der sad på samme taburet i Bahrain.

Foto: Audi Motorsport