Formel 3 Euroserien har netop afsluttet den mest succesfulde sæson, siden dets oprettelse i 2003. Forberedelserne til den kommende sæson er i fuld gang. Hvem bliver i serien? Hvilke kommer der af nye? Nye tiltag? Altsammen spørgsmål som kan vente helt indtil 1. Marts 2010 – hvor det er sidste frist for teams at tilmelde kørere.

Der er i alt 32 pladser i den succesfulde F3-serie.

Hvis man kigger tilbage på formel 3-sæsonen 2009, har det på mange måder været en utrolig succesrig sæson. Interessen for serien er vokset væsentligt siden 2008. Faktisk var der hele 56% mere interesse for F3 i 2009, end der var for bare ét par år siden. Talene er vægtet på seere, læsere og tilskuere.

Op til flere kørere fra den forgangne sæson har været ude og teste Formel 1. Bl.a har Jules Bianchi, som vandt serien 2009, for nylig testet for Ferrari på Jerez. Også henholdsvis Brandon Hartley og Esteban Guiterrez har testet på Jerez, for Toro Rosse og BMW Sauber.

Den bedste Mercedes-Benz kører 2010 F3, automatisk får et testsæde i en AMG Mercedez C-klasse DTM, og den bedste Volkswagen kører i Audi A4 DTM.

Med endnu stigende interesse for F3 udefra, og endnu flere talentfulde kørere i serien, ja så ser 2010 ud til at blive endnu et succesrigt år.

Foto: Johan Jokinen,  Formula 3 Euroseries