, det var fun på Fyn, KDAK SPORT Fyn med løbsleder Michael Nielsen i spidsen havde fundet prøver til både gården og gaden, og da en prøve måtte aflyses, så blev de andre kørt tre gange hver, og ja det kunne de sagtens bære, fire forskellige prøver, fra egentlige klubrallyprøver til vejprøver, og de kun knap 20 tilmeldte hold, fik opfyldt deres lyst til en sjov søndag i skønt vejr, løbet var 4. afdeling af det Jysk Fynske Mesterskab.

LØBETS STORE HØJDEPUNKT var sidste gennemkørsel for Klasse 7 kombattanterne, her blev der kørt til, på og over grænsen, og intet var afgjort før sidste prøve (SS12) var kørt. RAS holdet i den hurtige Taunus (BMW 323 Ti Compact), Kenneth Krogh Andersen/Allan Have Leegård skulle vinde den prøve med 2 sekunders margen, men da de kørte i samme tid som IMK holdet, Asger Iversen/Anders Clausen i Honda S2000, SÅ vandt IMK mandskabet med et sekund, tæt eller HVA!!!

Kenneth Krog gav alt hvad talentet kunne række til, men på dagen var Asger knivskarp og hurtig. Tidligere i løbet kæmpede Kenneth med et defekt gearskift, som næsten fik ham til at trække sig fra løbet, men han fandt fightergenet frem, og det var godt for løbet og historien derfra.

Så en flot general klassesejr til Asger og Anders, og tro mig, den betød meget for Asger.

Normalt hurtige Harald Søndergaard med stand in codriver, Patrick Brill Clausen i Subaru Impreza kæmpede med varme bremser og en slatten pedal, det kostede lidt botanisering og det er der ikke råd til i den klasse, det kræver limit kørsel med en balletdansers akkuratesse, klubrally på det niveau er ren top fuel.

Morten Grove Nielsen/Frits Grove Nielsen i Peugeot 106 GTI var ellers som vanlige lynhurtige, men da Mortens kæreste skulle føde, så kørte de naturligvis hjem før tid.

Desværre nåede jeg ikke at høre den nye maskine i Prebens Larsens hurtige Mazda 323, han udgik med en bagaksel ved start på Prøve 5, hvor jeg netop stod, nu havde de aksler så også holdt i 20 år, hvorfor går sådan en så pludselig til, øv!

I Klasse 1 sejrede, Kristian Krarup/Peter Sommer i Ford Fiesta ST, eneste deltagere i klassen, de kommer fra Torsdagsrally, og havde en dejlig og sjov dag.

I Klasse 2, var det Kaj Wurtz Jacobsen/Birgit Mikkelsen i Peugeot 206 der vandt, og Kaj er en erfaren ræv i dansk rally, og nyder nu klubrallydisciplinen til fulde.

I Klasse 3, der vandt Ricco Renosto/Martin Kristensen i Audi A3 1,8 T, og en flot fjerdeplads generelt oven i hatten, han kører sku godt bil ham Ricco.

I Klasse 4, der vandt de eneste gennemførte, pigeholdet, Anette Bjørnkær Larsen/Ronja Byskov Andersen, i en knald orange Peugeot 106 GTI 16V, og der kommer mere og mere fart på her, de kørte også Yokohama i Ringkøbing, og de vil det her rally, herligt.

I Klasse 5 sejrede, Dennis Pedersen/Dennis Jessen i Peugeot 106 GTI 16V, eneste gennemførte og en flot femteplads generelt, der er krummer i den knægt.

I Klasse 6 sejrede rutinerede, Steen Pedersen i hans ’rutinerede’ Ford Fiesta RS1800, med codriver stand in Jesper Topbjerg Kristensen. De vandt med 11 sekunder ned til Niels og Inger Bjerre i Peugeot 306 GTI, som havde et overskredet målfelt og en kegle at slæbe på rent tidsmæssigt, en straf på 15 sekunder, det var de nok pænt trætte af.

MÅL var i klublokalet, hos Polymeren i Årslev, hvor familien Augustinus styrede grillen, og de pølser var gode, og hvor præmieoverrækkelsen også var, og KDAK SPORTS Fyns løb havde fortjent 20 deltagere mere.

Resultater : Resultatliste (rallyinfo.dk)

/Allan POST