Fredag eftermiddag køres de første tests forud for anden afdeling i Scandinavian Touring Car Cup på bybanen i Gøteborg. Danskerne stifter bekendtskab med banen for første gang, mens svenskerne selvsikkert kører på banen for tredje år i streg.

Og den erfaring giver STCC-kørerne selvtillid. Racemag tager her temperaturen på flere af dem.

– Mærkeligt nok har jeg aldrig været på podiet i Gøteborg. Men vi kør for podiepladser i weekenden, det er på tide at være dér, selv i Gøteborg, siger Richard Göransson, der undervejs mod sine STCC-titler har været på podiet i halvdelen af sine løb i klassen.

– I Karlskoga vendte det rundt, og vi tager den følelse med til Gøteborg. Målet er at slås om sejrene, få masser af point og klatre op i mesterskabet, siger Thed Björk, der har været uheldsramt hele sæsonen – indtil forrige afdeling af STCC på Gelleråsen ved Karlskoga.

I front af den skandinaviske cup er svenske Robert Dahlgren, der sætter bybaneløbet meget højt på den svenske kalender.

– Ja, det skulle jeg nok ville sige. Det her er det løb i året, sammen med premiereløbet, som man virkelig vil vinde. Det er virkeligt et stort initiativ at gøre dette inde midt i byen. Publikum kommer tæt på, og for os, der kører, er det som at gå ind i en gladiatorarena, siger Dahlgren til STCC’s hjemmeside.

Også Biogas.se-teamet kommer med selvtillid med første sejr i hus senest på Karlskoga, mens Johan Stureson har fået ny motor i sin BMW 320si.

Se links, tv-tider mv. under kalenderen herunder!

Link til livetiming – klik her!

Foto: Thomas Norsted, www.racemag.dk