En sejr og en andenplads på Eurospeedway Lausitz har så godt som sikret Marco Sørensen andenpladsen i årets ATS F3 Cup.

Nordjyden mangler blot ét point for at kunne kalde sig sølvvinder i den tyske F3-serie, og det har han endnu to afdelinger og i alt 48 point til at gøre.

Andenpladsen senest efter Richie Stanaway, der er stukket af i føringen af den samlede stilling, betyder, at Sørensen nu har 47 point ned til Klaus Bachler på tredjepladsen. Det var samtidig 13. ud af 14 mulige podieplaceringer i sæsonen for den stabile dansker i Brandl Racing.

– Jeg vidste, jeg skulle tage starten hvis jeg skulle vinde dette løb. Min bil var simpelthen ikke hurtig nok til, at jeg ville kunne hænge på den mesterskabsførende Richie Stanaway. Så hvis jeg, lige som i går (lørdag, red.), kunne tage ham i starten, så skulle jeg også nok holde ham bag mig. Men der opstod noget kaos i starten, hvor Tom Blomquist og Alon Day kolliderede. Tom Blomqvist måtte efterfølgende flyves med helikopter til hospitalet.  Dette bevirkede, at vi kørte de første 15 minutter efter safety car og mine muligheder for at lægge pres på, mens dækkende var kolde forsvandt hermed op i luften. De mange podieplaceringer har dog åbnet nogle døre, som jeg nu håber at kunne gøre brug af, siger Marco Sørensen i en pressemeddelelse.

Toppen i ATS F3 Cup med to afdelinger tilbage:

1 Richie Stanaway 139
2. Marco Sørensen 110
3. Klaus Bachler 63
4. Tom Blomqvist 59
5. Alon Day 49