Det blev Porsche på toppen i den 39. udgave af 24-timersløbet på Nürburgring Nordschleife, hvor Porsche Team Mantheys GT3 RSR med Marc Lieb, Timo Bernhard, Romain Dumas og Lucas Luhr vandt foran Schnitzer BMWen med Müller, Farfus, Alzen og Lamy.

156 omgange og 3,958.968 kilometer på den mere end 25 kilometer lange bane nåede Olaf Mantheys tropper, hvilket er ny rekord. I mål var de mere end fire minutter foran de jagtende i BMW M3 GT’eren. Marc Basseng, Marcel Fässler, Andrea Piccini og tidligere STCC-kører Frank Stippler var treer i Audi R8 LMS, en omgang efter.

Bedste dansker blev, ikke overraskende, Allan Simonsen, der med en ottendeplads ikke kunne følge op på sidste års andenplads. Alt var dog lagt i ovnen til en succes for Hankook Team Farnbacher, der var i føring i begyndelsen af løbet. Tekniske problemer lørdag aften kostede dog flere omgange i pitten og en placering ude af top 20, men kvartetten med danske Simonsen, Dominik Farnbacher, Marco Seefried og Jaime Melo.

Nicki Thiim udgik lørdag aften i Golf24-raceren efter gearkassen gik.

Jet Black Racing gennemførte løbet, men et godt stykke nede i klassen efter først problemer med brændstofpumpe og siden afkørsel med Anders Majgaard bag rattet. Bilen kom dog på banen igen, mens Majgaard ifølge teamet selv fik ok fra banens medical centre.

 

1. Lieb/Bernhard/Dumas/Luhr (D/D/F/CH), Porsche 911 GT3 RSR, 156 omgange
2. Müller/Farfus/Alzen/Lamy (D/BRA/D/P), BMW M3 GT, +4:23.7 sekunder
3. Basseng/Fässler/Piccini/Stippler (D/CH/I/D), Audi R8 LMS, – 1 omg
4. Stippler/Hennerici/Haase/Winkelhock (D/D/D/D), Audi R8 LMS, – 1
5. Ekström/Scheider/Werner/Abt (S/D/D/D), Audi R8 LMS, – 2
6. Heyer/Jäger/Bleekemolen/Seyffarth (D/D/NL/D), Mercedes-Benz SLS, – 3
7. Arnold/Margaritis/Brück/Frankenhout (D/D/D/NL), Mercedes-Benz SLS, – 3
8. Farnbacher/Simonsen/Seefried/Melo (D/MC/D/I), Ferrari F 458, – 4

Foto: Porsche AG