Nick Heidfeld har de sidste to dage været i gang i en Formel 1 bil igen. Tirsdag og onsdag testede Pirelli deres Formel 1 dæk, PZero, på Mugello banen i Italien. Bilen, der bliver benyttet, er en Toyota TF109, som blev benyttet i sidste års mesterskab. Pirelli skal fra 2011 og tre år frem være ene leverandør af dæk i Formel 1.

Pirelli begyndte først arbejdet med at udvikle dækket for under to måneder siden, da de fik den endelig aftale på plads. Pirelli’s motorsportchef, Paul Hembery, siger om processen:
“Mange mennesker har ydet et stort bidrag for at komme så langt som vi er i dag, på så kort tid og indsatsen har virkelig været fantastisk. Toyotaholdet har også været meget hjælpsomme og har stillet en god, driftssikker bil til rådighed, og vi er alle meget glade for at begynde vores samarbejde med Nick Heidfeld, der gav os en masse god feedback og forslag.

De to testdage der netop er overstået er de første testdage, og hovedformålet var at finde profilen og opbygningen af dækket, der skal bruges i Formel 1 de næste tre år. Pirelli’s motorsportchef, Paul Hembery, forklarede, at de næste test dage skal bruges på det samme.Testen foregik under tørre og solrige forhold.

Paul Hembery har forklaret, at Mugello banen er god at teste på, fordi den har en række forskellige sving, herunder hårnåle og hurtige retningskift. Testene vil fortsætte senere på måneden

Foto: Pirelli – PRI