Det blev til en hjemmesejr i P-WRC i det New Zealandske VM-rally. 23-årige Hayden Paddons værste modstandere faldt hurtigt fra og han kunne køre en sikker sejr i mål. Stillingen i mesterskabet forbliver stort set uændret og Armindo Araujo (billedet) fører stadig.

På de første prøver var det tæt kamp i P-WRC. Hayden Paddon, som er blevet New Zealandsk mester i de seneste to år, sloges tæt med sin landsmand, Richard Mason, og japanske Toshihiro Arai, som var den eneste af de førende i mesterskabet, som havde valgt at tage turen til New Zealand.

Men begge udfordrere til Paddon faldt hurtigt fra. Først parkerede Mason sin Subaru i et træ og kort efter fik Arai så store tekniske problemer, at han måtte udgå. Han vendte dog tilbage senere under SupeRally reglerne, men var nu så mange minutter bagefter, at det for ham kun drejede sig om at samle så mange mesterskabspoint op som overhovedet muligt.

En 4. plads i mål gav japaneren nok til at han nu rykker op på en 3. plads i mesterskabet. Dette føres stadig af Armindo Araujo foran Patrick Flodin. Med sejren lægger Hayden Paddon sig på en 5. plads. En placering, som han måske vil kunne forbedre, da den unge New Zealænder planlægger flere løb i P-WRC i år i forbindelse med Pirellis Young Driver program.

Foto: Ralliart.it

Resultat:
1: Hayden Paddon (NZ)/John Kennard (NZ) – Mitsubishi Lancer Evo IX
2: Emma Gilmour (NZ)/Glenn MacNeall (AUS) – Subaru Impreza WRX STi (+3:15,4)
3: Kingsley Thompson (NZ)/Malcolm Peden (NZ) – Mitsubishi Lancer Evo X (+9:10,0)
4: Toshihiro Arai (J)/Daniel Barritt (GB) – Subaru Impreza WRX STi (+18:10,5)
5: Gianluca Linari (I)/Massimo Salvucci (I) – Subaru Impreza WRX STi (+19:25,3)
6: Paulo Nobre (BRA)/Edu Paula (BRA) – Mitsubishi Lancer Evo X (+47:33,5)

VM-stilling:
1: Armindo Araujo (P) – 58
2: Patrik Flodin (S) – 50
3: Toshihiro Arai (J) – 30
4: Gianluca Linari (I) – 26
5: Hayden Paddon (NZ) – 25
6: Anders Gröndal (N) – 18
-: Paulo Nobre (BRA) – 18
-: Emma Gilmour (NZ) – 18
9: Miguel Baldoni (RA) – 15
-: Nicholai Georgiou (GB) – 15
-: Kingsley Thompson (NZ) – 15