I efteråret 2008 vandt Michel Nykjær ETCC i Chevrolet, indsat af det danske Chevrolet Motorsport Danmark. Siden har rygterne floreret om et skifte for sydsjællænderen til teamet, der siden 2007 har indsat de to lyseblå racere i DTC.

I dag bekræfter de to parter så, at brikkerne endeligt er faldet på plads.

– Europamesterskabsløbet på Salzburgring i efteråret var kun en aftale om et enkelt løb. Men da vi vandt løbet, og teamet og jeg viste sig at spille utrolig godt sammen, så var det en naturlig sag, at vi begyndte at drøfte mulighederne for at køre sammen i DTC i 2009, fortæller Michel Nykjær til Racemag.

Siden har forhandlingerne løbende fundet sted i skyggen af den globale økonomiske nedtur – en opgave, der ikke har været let for 2007-mesteren.

– Tingene falder ikke så let på plads, når der bliver talt krise alle steder, men man skal aldrig give op! Nu er vi klar til sæsonpremieren og alle besværlighederne her i vinterpausen har bare sat mig endnu mere op til at vinde titlen i år. Chevroleten er en bil, som passer mig, og jeg er helt sikker på, at jeg er med i den skarpe ende af feltet.

Håber på WTCC

DTC-serien har første prioritet hos Michel Nykjær, men det er ingen hemmelighed, at han også kigger udenfor landets grænser. Det er også en af grundene til, at han gerne vil arbejde sammen med Chevrolet Motorsport Danmark.

– Teamet og jeg har vundet et europamesterskab sammen, og jeg er helt sikker på, at vi også vil kunne klare os godt i VM-serien. Chevrolet Motorsport Danmark har et tæt samarbejde med WTCC-teamet, og jeg håber meget på at kunne prøve at komme ud og køre et par WTCC-løb, som ikke kolliderer med de danske løb, slutter Michel Nykjær. 

Løbene, der kolliderer, er WTCC’s tredje afdeling i Marrakech den 3. maj, hvor DTC holder præsentations- og testweekend. Derudover ligger flere afdelinger med kun en uges mellemrum.

Gense Nykjærs triumf i ETCC 2008 her.

Foto: Henning Smed/Perfection Racing