Torsdag stod det klart, at Lyngby-køreren Christoffer Nygaard, Tomas Enge og en endnu ukendt tredjekører har fået direkte adgang til det forjættede land, 24-timersløbet på Le Mans. Men det er ikke kun stor jubel hos Young Driver AMR og hos Nygaard, som billetten har medført.

– Jeg havde utroligt svært ved at sove i nat. Jeg har ikke deltaget i et 24-timers løb før, og det sætter en masse tanker i gang. Men jeg glæder mig helt vildt, siger Nygaard efter nyheden faldt torsdag ifølge en pressemeddelelse.

– Le Mans har været med i teamets planer hele tiden, men det er selvfølgelig en drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg fik at vide af teamet torsdag, at vi var blevet accepteret til at deltage. Vi havde naturligvis håbet på, at vi kunne komme med, da de franske arrangører besluttede sig for, at de ville åbne løbet for deltagerne fra den nye VM-serie, men noget andet har været, at de så har givet os accepten, siger Nygaard videre og henviser til, at Le Mans-organisationen har accepteret det tekniske reglement, der er indført i FIA GT1 World Championship til den kommende sæson.

Flere af de konkurrerende hold stiller op til 8- og 12-timersløb som generalprøver på Le Mans i juni. Nygaard løfter samtidig sløret for, at der kan blive tale om at supplere VM-afdelingerne og Le Mans med et ekstra løb for at træne længere løbsdistance.

– De VM-løb, vi skal køre i Aston Martinen inden, er jo langt kortere, så vi har i teamet overvejet, om vi skulle stille på i et 1000 km løb på Spa inden som en slags forberedelse. Der er jo en stor forskel at gå fra løb på en time til et på 24 timer. Jeg har talt med Tomas Enge om det. Han har været med før, og han fortæller, at det er en helt speciel følelse. Jeg glæder mig meget, siger Nygaard.

Foto: Markus Berns