En af de travleste danske racerkører er Christoffer Nygaard, der i weekenden var i aktion i både FIA GT1 World Championship og i FIA GT3 European Championship.

I sidstnævnte havde danskeren, der her kører sammen med finske Mikko Eskelinen, sat næsen op efter gode resultater – men Lyngby-køreren måtte tage fra spanske Navarra med uforrettet sag.

Motoren i den tysk indsatte Ford GT stod af i kvalifikationen, og da en ny ikke kunne nå at komme i før til andet løb, måtte det dansk/finske par se til fra pitmuren.

I andet løb startede Nygaard således fra pitlane og kunne sammen med Eskelinen arbejde sig op til en 15. plads. Vurderingen efter løbet er dog, at gabet til de hurtigste biler fortsat er for stort.

– Vi håbede virkeligt på et bedre resultat, da denne bane skulle være rigtig god til vores bil. Men det øjeblikkelige ’balance of performance’ til Ford GT’en er stadig ikke ok. Vi har fået ny ’balance’ til denne afdeling, men vi kan stadig ikke matche farten i de andre biler. Jeg håber, det vil blive ordnet til næste løb, siger Nygaard, der tidligere har taget sejre i klassen.

Næste løb køres den 15.-17. juli på Paul Ricard.

Vinder af første løb blev Nikolaus Mayr-Melnhof/Albert von Thurn und Taxis i Lamborghini Gallardo LP560, mens Enzo Ide / Greg Franchi vandt andet løb i Audi R8 LMS.

I den samlede stilling ligger Nygaard og Eskelinen på en delt 17. plads med 6 point, mens Jeroen den Boer/Hoevert Vos er etter med 67 point. Svenske Edward Sandström er toer med 63 point.