Danske Michel Nykjær er nu hjemme i Danmark igen efter karrierens nok største oplevelse – og skuffelse – søndag på Monza. Fra en klar føring måtte den dobbelte DTC-mester udgå blot en halv omgang før målstregen.

En punktering på venstre forhjul ødelagde drømmen om en sejr i WTCC i debutsæsonen. Det samme skete for mærkekollegaen Gabriele Tarquini samt Rob Huff i første løb. Trods flere tiltag ramte uheldet danskeren.

– Efter vi så, hvad der skete med Tarquini og Huff ændrede vi på flere indstillinger, blandt andet på camberen, ligesom vi satte et helt nyt dæk på. I første løb kørte jeg med et ældre dæk på, og der skete ikke noget. Jeg føler ikke, vi kunne have gjort mere, siger Michel Nykjær til Racemag.

Danskeren har episoden helt tydeligt stående i hukommelsen.

– Da jeg kommer ind til pitten med kranvognen, ser jeg bare de mange tusinde mennesker under podiet og tænker, at det skulle være mig. Og så ser jeg Yvan Mullers bil, der står i parc fermé – flad på venstre fordæk, siger Michel Nykjær, der fik masser af roser med på vejen.

– Mange fra både BMW og Chevrolet var henne for at anerkende min kørsel, og det er også væltet ind med sms’er og hilsner på min hjemmeside, siger Nykjær.

I første løb på Monza slutter Michel Nykjær som otter efter et kaotisk sidste sving, hvor det gule flag blev til grønt.

– Da vi kommer ind i Parabolica holder jeg mig bag Tarquini, der kører så stærkt man kan på et fladt dæk, men jeg ser ikke det grønne flag, så flere biler vælter forbi mig. Teamet ville egentlig lægge en protest, men jeg ville hellere bare starte fra pole position, siger Nykjær om episoden, hvor han røg fra en potentiel tredjeplads bag Augusto Farfus til en ottendeplads.

– Jeg forventer jo ikke at kunne gå ind og vinde det hele, så bare det at starte fra pole position i et WTCC-løb det er stort for mig i min første sæson, slutter Nykjær.

Se eller gense højdepunkterne fra de to løb på Monza her (åbner nyt vindue).

Foto: fiawtcc.