Michel Nykjær og FIA WTCC-feltet kører denne weekend ottende afdeling af VM for standardvogne, og denne gang går det løs på Oschersleben i det tidligere Østtyskland.

Og netop Oschersleben er for gangs skyld en bane, som den danske SEAT-kører har et særdeles godt kendskab til.

– Jeg vandt her faktisk i 2001 i en diesel-SEAT, min Ibiza TDI, siger Michel Nykjær til Racemag om dengang han sluttede toer samlet i DM i gr. N.

– Og så kørte jeg her i Chevrolet Lacetti sidste år, hvor vi var godt med i kvalifikationen indtil regnen ødelagde det. I løbene viste vi også fart, hvor jeg var oppe i top ti, da trækakslen knækkede, siger Michel Nykjær videre.

Senest har Nykjær fået has på uheldet og er kommet i mål og har vist glimt af den fart, der har kørt ham til flere DTC- og ETCC-titler.

– Det er gået meget godt på det seneste, især fordi vi har vidst, at vi ikke ville vinde på de to seneste baner, Brno og Brands Hatch, der ligger bedre til BMW’erne. Men Oschersleben skulle være til vores fordel, ligesom resten af kalenderen er det, så chancerne er store, siger Nykjær og peger på, hvor sigtet er rettet.

– Jeg vil gerne have den sejr snart, siger sydsjællænderen, der er blevet frarøvet både en sejr og mulige pole positions af de mange punkteringer.

– Jeg havde satset på at vinde rookie-mesterskabet og ende blandt de fem-otte bedste i WTCC, men jeg har mistet mange point på punkteringerne. Uden dem ville jeg nok ligge dér nu. Men nu går jeg efter den sejr sammen med at vinde rookie-mesterskabet – det er målet resten af sæsonen, slutter Nykjær.

FIA WTCC kører første træning lørdag og begge løb søndag – se tiderne under www.racemag.dk/events

Foto: fiawtcc.com