Michael Christensen og GP3 Series tager denne weekend afsked med 2011-sæsonen, hvor årets mester skal kåres på Monza.

Efter en lidt skuffende sæson, der ellers startede solidt med podieplacering i Istanbul, har den unge dansker fundet farten sidst på sæsonen og kommer med flere gode pointplaceringer i bagagen mod Autodromo Nazionale Monza.

– Efter Istanbul var forventningerne naturligvis skyhøje, ikke mindst mine egne. Men det har været en meget svær sæson hvor vi ind imellem har været slemt i vilrede. På baner hvor vi tidligere havde testet med bedste tid kunne vi pludselig ikke finde farten. Jeg og RSC Mücke er dog langtfra de eneste der har det sådan, hvilket bedst kan illustreres af at der indtil nu har været hele 11 forskellige løbsvindere i de 14 kørte løb. Dels har konkurrencen været fantastisk hård, og dels er det meget svært at finde et stabilt set-up i den nuværende generation af GP3 biler, samt ikke mindst årets Pirelli dæk, siger Michael Christensen i en pressemeddelelse.

På det seneste har Valtteri Bottas og Lotus-ART taget téten i mesterskabet, og årets mester skal da også findes i dette team, formentligt. Finnen kæmper mod biten James Calado i den samlede stilling, mens Christensens teamkammerat Nigel Melker har en matematisk chance.

– Tidtagningen på Monza bliver et lotteri, mener danskeren. Alt afhænger af om at være på rette sted til rette tid; underforstået få en god slipstream mens dækkene er optimale. Min strategi er simpel: blive længst mulig på banen og satse på at få det vitale ”tow”. Vi må se om det lykkes, slutter han.

Stillingen før sidste runde:

1.Valtteri Bottas 52
2 James Calado 47
3 Nigel Melker 38
4 Alexander Sims 34
5 Adrian Quaife-Hobbs 33
6 Lewis Williamson 31
7 Mitch Evans 28
8 Nico Müller  27
9 Andrea Caldarelli 20
10 Rio Haryanto 19
–   Michael Christensen 19

Tidsplan:

Fredag d. 9. september:

Fri træning 1               08.45 – 09.15

Fri træning 2               16.50 – 17.20

Lørdag d. 10. september

Kvalifikation               08.45 – 09.15

Løb 1               17.20

Søndag d. 11. september

Løb 2               08.55