Jens Møller var skarpest af alle i feltet i lørdagens træninger. Men i kvalifikationen og de to løb kunne SEAT-køreren ikke omsætte den umiddelbare fart til absolutte topresultater. En tredjeplads i første løb og en fjerdeplads i andet løb var resultatet i Padborg Open.

– Det var okay med farten på løbsdagen, men vi havde ikke det overskud, som vi havde haft dagen forinden under træningen og tidtagningen, hvor vi var hurtigste mand, siger Jens Møller, der i søndagens kvalifikation blev slået med syv tiendedele af Jan Magnussen.

– Måske skulle vi rent indstillingsmæssigt have ændret noget fra lørdag til søndag, men vi var godt klar over, at Tom Pedersen ville være hurtig i sin Honda, og han var umulig at overhale i løb 2. Jan Magnussen pressede mig til at lave en kørefejl i Audi-kurven. Jeg havde ellers på fornemmelsen, at han var på indersiden af mig, så jeg lod lidt plads stå åben, og så kom jeg ud i det løse. Det blev en lektion til erfaringsbogen og så en påmindelse om, at jeg skal lade være med at være for meget Mr. Nice Guy, lyder det fra køreren fra FDM Tegee-Dan Motorsport.

En andenplads i første løb blev vekslet til en tredjeplads, da Jens Møller to gange var ved at fortsætte i sandfanget for enden af langsiden. Overbremsningerne skyldtes en fejl på bremserne

– Jeg havde store problemer med bremsebalance i både løb 1 og 2, og efterfølgende kunne mine mekanikere konstatere, at der er et stort problem med trykket på den forreste bremsekreds, så måske noget af forklaringen ligger der, siger Jens Møller. Han lå også til at erobre samme placering i andet løb. Indtil han bogstaveligt talt på målstregen blev overhalet af Casper Elgaard.

– Jeg troede, at der var en omgang mere. Det er helt umuligt, at det kan lade sig gøre, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke bare lod Casper hænge til tørre i svinget forinden, men det kan jeg kun takke mig selv for. Det er der ikke noget at gøre ved. Vi må bare videre og op på hesten igen.

Jens Møllers teamkammerat hos Team Tegee-Dan FDM Motorsport, Kim Holmgaard, blev noteret for en femteplads i andet løb efter et dramatisk første løb, der endte i sandkassen.

Kim Holmgaards exit fra DTC-løbet på Padborg Park
Kim Holmgaards exit fra DTC-løbet på Padborg Park

– Jeg knækkede en spindel, så bilen fortsatte bare ligeud. Vi nåede så at reparere det til andet løb, men vi havde ikke tid til at lave andet på bilen, for hele fronten og hele indsugningen var smadret. Til andet heat var alle indstillinger ikke, som de skulle være, men bilen kørte egentlig udmærket, siger Kim Holmgaard, der kører sin første DTC-sæson.

Til andet heat skulle Kim Holmgaard starte fra bedste startposition, men fik ikke det optimale ud af den gode startplacering.

– Det var begyndernerverne, der gjorde, at konkurrenterne kom forbi mig på første omgang, for i resten af løbet holdt jeg den samme fart. Men vi skal jo lære hver gang, siger Kim Holmgaard.

Fotos: Thomas Norsted, www.racemag.dk