Jan Magnussen underholdt hele racing-Skandinavien i første løb med overhalinger og aggressiv kørsel mod de hurtige svenskere i Scandinavian Touring Car Cup. Men i andet løb gik dampen lidt af duellerne, da Magnussen ikke kunne komme forbi de foranliggende.

Fra en startplacering som nummer otte røg Magnussen et par placeringer tilbage i starten, hvor Robert Schlünssen i Magnussens gamle bil førte fra pole.

Magnussen selv kæmpede med Richard Göransson og Fredrik Ekblom, og kom frem på en sjetteplads i mål. Alligevel var Team Bauhaus Telesikring-køreren mellemfornøjet efter løbet.

– Det er sådan en lidt mærkelig fornemmelse jeg har. I går ville jeg gerne have solgt søndagen for en anden- og sjetteplads, men sådan som det udviklede sig, er det lidt ærgerligt med sjettepladsen i andet heat, siger Magnussen.

– Jeg kørte bilen for første gang lørdag og med de problemer vi havde, var der ikke meget der tydede på, at vi skulle hente topplaceringer i dag. Da jeg kom op bag de to Volvoer, havde jeg ikke regnet med, at jeg kunne følge dem. Men jeg havde en god og hurtig racerbil, så jeg kunne komme op og presse på og endda komme forbi den ene. Jeg var desværre hurtig de forkerte steder og skulle jeg forbi Rustad, havde jeg været nød til at tage en kæmpe chance og så ville jeg hellere køre sikkert og sikre mig, at vi kunne få en pokal med hjem, for det fortjener gutterne i teamet virkelig, så meget som de har knoklet med vores biler, siger Magnussen videre i en pressemeddelelse.

– Så pokalen var dejlig at have med tilbage til teamet og jeg havde håbet på, at jeg med lidt held kunne hente en mere i andet heat. Men det udviklede sig i stedet til et af de mest frustrerende løb, jeg har kørt. Igen var jeg hurtig, men de forkerte steder. Jeg kunne hurtigt se, at de forreste hurtigt fik hul, da vi lå og kæmpede nede bagi. Da først jeg kom forbi, fik jeg vist at vi havde farten, men da var det desværre for sent, at komme længere frem. Men alt i alt, så er vi godt tilfredse. Sådan som dagen udviklede sig for konkurrenterne, var der ikke rigtig nogle, der fik rigtig mange point, så i mesterskabet ser det meget fint ud, slutter han.

Foto: Thomas Norsted, www.racemag.dk