Der var dobbelt dansk på podiet lørdag, da næstsidste afdeling af ATS F3 Cup blev afviklet på Nürburgring. Det blev dog ikke til første sejr for Marco Sørensen i denne omgang – øverste trin tog Kevin Magnussen sig af for tredje gang denne sæson.

Marco Sørensen kom godt af sted fra pole position, men efter blot seks omgange begyndte regnen igen at falde over den tyske GP-bane. Det tvang kørerne i pit efter regnvejrsdæk. Efter pitstoprunden var Sørensen fortsat i front, mens Kevin Magnussen havde kørt sig frem fra en fjerde- til en andenplads.

Dog havde Brandl-køreren Marco Sørensen, der sikrede Mercedes sin første pole position denne sæson, kørt for stærkt i pitten. Det blev takseret til en drivethrough-straf, der blev lavet om til en tidsstraf.

Trods straffen kunne Sørensen køre i mål som treer efter Daniel Abt, der nu lukker hullet til Tom Dillmann i front af mesterskabet.

– Det var et fedt løb. Efter starten var jeg nogle omgange senere på fjerdepladsen. Vi traf derefter den rigtige beslutning og kom ind med det samme, det begyndte at regne. Teamet gjorde det godt i dækskiftet, og på den måde kom jeg ud som toer efter pitstoppet, siger Kevin Magnussen til seriens hjemmeside.

– Begyndelsen af løbet var perfekt. Men så begyndte det at regne, jeg kørte i pitten og fik så straffen derefter. Dog var mit forspring så stort, at jeg stadig blev treer. Men det er stadigvæk en stor skam, siger Marco Sørensen, der sætter tyk streg under, at han hører til i F3-klassen.

Efter weekendens første løb fører Tom Dillmann med 99 point foran Daniel Abt med 93. Kevin Magnussen har 81 på tredjepladsen, mens fjerdeplacerede Stef Dusseldorp taber til danskeren og har 75. Marco Sørensen skyder frem på en tiendeplads.

Foto: ATS F3 Cup