YouTube-legenden skifter sin Subaru Impreza ud med en fabriksaftale med Ford Motorsport. Det amerikanske rallytalent skal køre udvalgte WRC-løb i 2010 og hele Rally America-serien for Ford. Det skriver Ken Blocks Monster World Rally Team i en pressemeddelelse.

Ken Block har tidligere konkurreret i snowboarding, skateboarding og motocross, men har siden 2005 været en fast bestanddel af Rally America. Ken Block håber at blive den første amerikaner, der kører en fuld sæson i WRC.

Ken Block får forventeligt sin WRC-debut i Mexico den 7. marts.

– Det bliver det vildeste år i min karriere. Det er det hårdeste rallymesterskab i verden. Det er et stort spring, og 2010 bliver et læreår. Jeg ville være i fantasiland hvis jeg troede, jeg ville suse afsted med podierne, siger Ken Block.

Ken Block skal køre en Ford Focus WRC i VM, mens han i det amerikanske mesterskab skal køre Ford Fiesta. Det er et skifte, der ikke har vundet popularitet blandt hårdhudede Subaru-fans.

– Det er en fantastisk nyhed, at Ken skal køre WRC, endnu mere fantastisk, at det bliver med Ford! Ken har været en nøgleperson i at løfte opmærksomheden omkring rally verden over gennem sin udnyttelse af multimedia, særligt i US, som er et nøglemarked, og hvor WRC stadig skal nå sit fulde potentiale, siger Malcolm Wilson, chef for M-Sport, Ford motorsportsarm inden for rally.

Se også YouTube-lanceringen – klik her!

Foto: Ford