Seneste GP3-afdeling bød endnu engang på udfordringer af den kedelige slags for danske Michael K. Christensen.

Efter at have været med i toppen i en våd træning, blev hele 21 af de 30 kørere straffet i kvalifikationen for ikke at have respekteret gule flag. Lørdagens løb fortsatte den kaotiske tendens med to safetycarperioder efter uheld, hvor alle tre MW Arden-kørere var involveret – også Michael K. Christensen.

– Jeg var syver, da det første røde flag kom ud, så jeg troede, at jeg stadig kunne nå frem derfra, men jeg lavede en lille fejl i genstarten og mistede en position. Så låste en hjulene ind i sving 1, og pludselig var der biler alle vegne. Jeg skulle tænke hurtigt for at undgå kaoset, men så ramte en mig bagfra, og så var der ikke meget at gøre i den situation, siger Michael K. Christensen til teamets hjemmeside.

Efter endnu en gang at skulle starte helt nede i den tunge ende efter uheld kørte Christensen sig frem i rækkerne til glæde for et ellers hårdt prøvet MW Arden.

Endnu en gang blev løbet afbrudt af to safetycarperioder, men Christensen kørte sig op fra sin 22. startplads til en tiendeplads i mål i et løb, der blev afkortet med en omgang.

– Det var et positivt løb. Jeg fik en god start og prøvede at holde mig ude at problemer til at begynde med, hvor der var en del uheld. De første par omgange gik godt, og da løbet faldt til ro kom jeg ind i en god rytme og prøvede at overhale så mange biler, som jeg kunne. Jeg kom ikke her med det mål at slutte tier, men med den startposition, så var det faktisk et godt løb, siger Michael K. Christensen videre.

Danskeren og resten af GP3-feltet er i aktion igen denne weekend på Hungaroring. Simon Trummer er ude af løbet efter brud på en ryghvirvel, mens James Jakes endnu er tvivlsom til løbene. Begge var involveret i uheld på Hockenheim.

Foto: Drew Gibson/GP3 Media Service