FIA og de deltagende teams er gået fra krisemøde i Heathrow her i eftermiddag uden en løsning på krisen. FIA og Max Mosley holder fast i reglementændringerne til 2010-sæsonen med to-klasse-reglementet, budgetbegrænsningerne og datoen for tilmelding til 2010-sæsonen.

Flere medier rapporterer efter mødet, at FIA og de deltagende teams gik hver til sit efter det kom frem, at Ferrari nu går lovens vej med sagsanlæg mod FIA for at indføre ensidige reglementændringer uden at opnå konsensus hos FOTA, teamenes organisation.

Angiveligt er teams gået i møde for at overveje næste træk mod FIA.

– Det var et venligt møde, men alt det endte med var, at teamsene nu er taget afsted for at se, om de kan komme med noget bedre end budgetbegrænsningerne, siger Max Mosley til medierne efter mødet.

– Vi forklarede, at vi ikke kan skyde tilmeldingsdatoen, da denne er offentliggjort, og vi kan heller ikke stille potentielle nye teams dårligere. Men vi er villige til at lytte til, hvad de har at sige, siger Mosley videre.

Ferrari går rettens vej, da de mener deres tekniske vetoret fra tidligere er blevet brudt med FIA’s ensidige regelændringer. Mosley er derimod ikke bekymret for, om Ferrari er i Formel 1 næste år.

– Jeg ville blive meget overrasket, hvis de ikke er med næste år, for de har sagt, at de vil forlade serien, men de har søgt om fogedforbud for at få ændret reglerne. Hvis de vil forlade serien, så forlader de vel bare serien. Men uanset hvad, så bliver det ikke et íssue før om 10 måneder, siger Mosley til Autosport.

Foto:  Lorenzo Bellanca/LAT Photografic