Lewis Hamilton og Jenson Button sikrede sig årets anden 1-2 til Vodafone McLaren Mercedes. Det var samtidig Hamiltons første sejr i 2010, men alligevel herskede der en afdæmpet, næsten pinligt tavs stemning på podie og pressemøde efter løbet.

–       At vinde i dag føles ikke helt lige så godt, som det sommetider gør. Det er fordi, det er anderledes end andre af mine sejre. Ideelt set, så vil raceren inde i mig vinde ved at overhale fyrene foran, ikke ved at se dem crashe foran mig. I stedet for at arve en sejr, så er det meget bedre at kæmpe sig forbi rivalerne og tage sejren på den hårde måde, siger Lewis Hamilton, der samtidig sender en hilsen til Red Bull-kørerne Webber og Vettel.

–       Vi må gerne køre mod hinanden, men vi skal være fornuftige. Vi er stadig et team: Vi vil begge gerne vinde konstruktørernes titel, og vi vil begge gerne vinde kørernes titel. Men vi er ikke dumme. Jeg ville ikke gøre noget risikabelt og røre Jenson – og vice versa – og det er det gode ved at køre race mod hinanden, siger Hamilton.

Hamilton og Button kæmpede dog med hinanden på 48. omgang, da Mark Webber var gået i pit. Da Hamilton dykker inden om Button for at tage føringen tilbage, rammer 2008-mesteren curben og glider over i Button, så de to rører kortvarigt.

Herefter får Button besked på at spare brændstof – angiveligt 2010-udgaven af de forbudte teamordrer.

Foto: Vodafone McLaren Mercedes