Adrian Sutil var en af heltene i det regnvåde race på Shanghai-banen. Kort før mål overhalede tyskeren Lewis Hamilton, da den regerende verdensmester spandt. Hermed lå Sutil til en brilliant sjetteplads for det indiske hold.

Med mindre en seks omgange tilbage af løbet akvaplanede Sutil af banen. Indtil da havde tyskeren kørt et godt løb, hvor strategien blev ændret fra to til et stop undervejs, da teamet så muligheden for at pitte bag safetycar tidligt i løbet.

– Vores performance i Shanghai var virkelig god, og vi bør alle være stolte af dette løb. Det var en risiko at satse på et stop, for jeg stoppede meget tidligt. Jeg var meget let til at begynde med, men vi fyldte bilen op under safetycar-perioden. Vi vidste, det ville blive snært på med dækkene, men grebet i svingene var nok. Men akvaplaningen på langsiderne gjorde det sommetider svært at holde bilen på banen. Med seks omgange tilbage ramte jeg noget vand og endte i muren – det var virkeligt skuffende, siger Adrian Sutil efter løbet.

Selvom Sutil forståeligt var ærgerlig over at udgå fra en sjetteplads, var han også ekstatisk over løbets positive sider, blandt andet sine kampe mod de to McLaren-kørere..

– Det var super! Jeg lavede en god overhaling på Kovalainen, da han var kommet ud af pitten. Så var jeg bag Lewis (Hamilton, red.) – men pludselig var han bag mig… Det var godt at køre mod gutterne oppe foran, og vi havde virkelig god fart på, så det er lovende, siger Sutil.

Næste løb i Bahrain vil næppe blive kørt under våde forhold. Force India-teamet har dog en opdatering klar, der skulle kunne give dem mere fart i kvalifikationerne.

– Det bliver svært. Vi er bagerst i feltet lige nu, og så må vi tage nogle chance, som vi gjorde i Shanghai, og ellers prøve at arbejde os fremad. Udviklingen fortsætter, og vi får flere opdateringer til de næste par løb, og det er forhåbentligt nok til at vise noget fremgang, siger Sutil.

Foto: Force India F1