Kimi Raikkonen blev klassificeret som nummer 16 efter at være kørt af banen og ramt af differentialeproblemer. Felipe Massa kæmpede om podiepladser, indtil en knækket venstre upright satte en stopper for hans løb på omgang 45.

– Vi vidste godt, at Brawn GP-bilerne ville være urørlige i dag, men samtidig regnede vi også med, at vi kunne få et godt løb. Starten var fantastisk, men efter fem eller seks omgange fik vi problemer med de bløde dæk i sådan en grad, at vi måtte pitte tidligt, siger Felipe Massa, der satte op mod fire-fem sekunder til per omgang sammenlignet med Jenson Button og Sebastian Vettel foran ham.

– Vi skiftede til en aggressiv strategi, der, set i bakspejlet, ikke var den rigtige, for kort efter kom safetycaren på banen. Jeg lå treer da løbet blev givet fri, men jeg havde mindre end ti omgange til at tage tid fra dem bag mig – og de havde mere brændstof med.

– Ved det andet stop tankede vi den helt op, men så blev bilen meget langsom, og endelig fik jeg problemet med ophænget, hvilket stoppede mig, siger Massa.

Trods den bedrøvelige start på sæsonen ser Massa frem mod næste weekends Grand Prix i Malaysia.

– Efter min mening var vi konkurrencedygtige, men vi skal arbejde helt perfekt for at være med i front. I Australien var det meget svært at få dækkene til at arbejde, fordi banen ikke giver meget greb. Løsningen til Malaysia er bare hårdt arbejde, siger Massa.

Teamkammerat Kimi Raikkonen var, modsat Massa, selv herre over sin skæbne i åbningsløbet.

– Da jeg ramte ind i muren, var det min egen fejl. Det var en skam, da jeg lå til en andenplads, når man ser på, hvad der skete senere i løbet. Vi mistede værdifulde point, men det ændrer vi på med det samme i Malaysia. Der vil vi få et bedre billede af forholdene, da Albert Park ikke er særligt god til at sammenligne performance, siger Kimi Raikkonen.

Sponsorlink: Se de bedste Wozniacki Odds her!