Top tre i første afdeling af DEC, Danish Endurance Championship, er præget af årets DTC-kørere. Tom Pedersen tog sammen med Kurt Thiim og Per Johansen den samlede sejr i premiereløbet på FDM Jyllandsringen i en Renault Clio III – klassens  nok populæreste bilmærke.

Kørerkombinationen fra Tegllund Racing vandt foran Jan Heiselberg og Thomas Vestergaard i Ferrari 360, der kører i den største klasse i DEC.

På tredjepladsen fulgte JM Racings Kasper Jensen, er i årets DEC er genforenet med en Renault Clio II magen til den, han i 2006 sikrede sig Clio Cup-mesterskabet i. Aalborgenseren deler Clioen med Mik Kerchlango, der tidligere har kørt både DEC, Renault Clio Cup og Peugeot Spider Cup.

DEC-premieren skrev også et stykke dansk motorsportshistorie. For første gang siden Danish Endurance Championship så dagens lys i 2006, blev en mesterskabsafdeling afviklet på FDM Jyllandsringen

Ved det ternede flag manglede Thomas Vestergaard i Ferrari 360 59 sekunder til den førende og noget mindre Renault Clio. En difference han primært kunne takke sig selv for. To gange var han nemlig blev idømt stop-and-go-straffe for at have overhalet konkurrenter i gul flagzone. Den første straf medførte et nettotab på 35 sekunder i forhold til Ferrariens bedste omgangstider. Den anden straf gav en forsinkelse på 23 sekunder.

– Jeg tror vist, at jeg skal hjem og kikke på, hvordan farven gul ser ud, var Thomas Vestergaards kommentar. Selvom Ferrariduoen blev slået i det generelle resultat, vandt de stadig klassen for biler over 2000 cm3.

Næste afdeling af Danish Endurance Championship køres på Padborg Park den 6. juni.

Toppen i første afdeling af Danish Endurance Championship på FDM Jyllandsringen

1. Per Johansen/Tom Pedersen/Kurt Thiim,  Renault Clio III  
2. Jan Heiselberg/Thomas Vestergaard, Ferrari 360 (Nummer 1 i division 3)
3. Kasper Jensen/Mik Kerchlango, Renault Clio II (Nummer 2 i division 2)
4. Jesper Sally/Martin Sally/Ronnie Nielsen, Renault Clio III (Nummer 3 i division 2)
 5. Kurt Poulsen/René Andreassen, Renault Clio III(Nummer 4 i division 2)
 6. Chris Poulsen/Jan Pedersen/Donald Sørensen, Honda S2000 (Nummer 5 i division 2)
 7. Ronni Pedersen/René Ogrocki/Torben Jensen, Renault Clio III (Nummer 6 i division 2)
 8. Ole Klitgaard/Martin Frederiksen/Mads Pedersen, Renault Clio III (Nummer 7 i division 2)
 9. Roland Poulsen/Kristian Katballe/Rasmus Ellemann Høgh, Renault Clio III (Nummer 8 i division 2)
 10. Jan Seerup/Tom Kisbye/Tommy Laugesen, Renault Clio II (Nummer 9 i division 2)