Danmarks absolut hurtigste rally-makkerpar skal kåres til DM-ugen 2022. Her deltager Dansk Automobil Sports Union med disciplinen rallyshow. Op mod 90 mandskaber forventes at deltage i dysten på Flyvestation Aalborg.

Har man bare lidt oktan i blodet, så er Flyvestation Aalborg stedet man skal være under DM-ugen 2022! Lørdag den 25. juni mødes den danske elite inden for rallysporten og dyster om medaljerne i disciplinen rallyshow. 

Rallyshow er en rallydisciplin, hvor rallymandskaberne – kører og andenkører – skal mestre en kort, men intens rute på kortest mulige tid. Tre gange skal mandskaberne rundt på ruten i de lynhurtige rallybiler, inden vi kender danmarksmesteren i rallyshow.

Til DM-ugen køres denne særlige disciplin på og omkring Flyvestation Aalborg. Deltagerne kommer til Flyvestation Aalborg ca. klokken 12.00, hvor publikum kan komme helt tæt på rallybilerne og møde mandskaberne. Klokken 13.00 sendes første bil af sted på de to rallyshow-prøver, og de forventede 90 deltagende biler sendes afsted med korte intervaller. 

Dermed bliver der masser af action for publikum, der kan forvente intens og underholdende kørsel fra toppen af dansk rallysport. Når deltagerne har været igennem rallyshow-prøverne tre gange, kender vi danmarksmestrene i de forskellige klasser. De hyldes umiddelbart efter sidste bil er kommet i mål.

”Vi er i Motorsport Nordjylland glade for at vende tilbage til Aalborg i forbindelse med DM-ugen med et motorsportsarrangement, da klubben ikke har lavet et større DM-rally i byen siden 2000. Vi afholder normalt vores løb omkring Nysumbanen i Himmerland syd for Aalborg, hvor vi sidste år måtte afvikle et traditionelt DM-rally løb uden mulighed for publikum. Derfor glæder vi os endnu mere til at vise sporten frem i Aalborg for mange nye publikummer, der ikke tidligere har set rallyshow,” siger løbsleder Bjarne Sørensen fra Motorsport Nordjylland.

Au2parts DM Rallyshow Aalborg afholdes sammen med en DM-afdeling i rally – Au2parts Rally Himmerland 2022 – der køres på afspærrede, offentlige veje. Det sker omkring Støvring om formiddagen og er tællende til det samlede mesterskab i Dansk Super Rally, der afgøres senere på året. 

”Løbet i Aalborg er samtidig jubilæumsløb for Motorsport Nordjylland i rally-regi, da det er 25. gang, der laves et DM-tællende rally i klubben. Da vi sidste år blev kontaktet af DIF og DASU omkring muligheden for at lave et arrangement i forbindelse med DM-ugen, tog det os ikke lang tid om at tilslutte os projektet. Efterfølgende fik vi, med hjælp fra Aalborg Kommune, et samarbejde i stand med Air Transport Wing Aalborg om brug af flyvestationen til løbet og derved gik alt op i en højere enhed. De har allerede gode erfaringer med afholdelse af motorsportevents på området og gik derfor 110% ind i projektet for samtidigt at støtte op omkring Aalborg og DM-ugen,” siger Bjarne Sørensen videre.

”Det har været muligt for os at designe to udfordrende rundbaneprøver på deres store område, og de giver samlet plads til at kørerne kan dyste på 55 km hastighedsprøver til rallyshowet. Med dette samarbejde er rammerne på plads for en god dag for deltagere og publikum,” siger Bjarne Sørensen.

Det er DASU-klubben Motorsport Nordjylland, der arrangerer Au2parts Rally Himmerland og altså også Au2parts DM Rallyshow til DM-ugen.

DM-ugen er en stor samlende national sport event, som viser og hylder det bedste fra dansk eliteidræt. Et slags mini-OL på dansk grund. I 2022 afholdes DM-ugen i Aalborg fra den 23.-26. juni.

Læs mere og se oversigtskort hos DASU her.