Jan Magnussens debut i NASCAR står som en af de helt store oplevelser i den alsidige danskers ellers veludbyggede CV.
De hårde kampe i det lange løb var lige efter Magnussens hoved, særligt da der blev kørt rigtig hårdt i slutfasen.
– Det er et helt fantastisk resultat. Normalt vil jeg ikke være lykkelig over en tolvte plads, men i det her game, så er det virkelig svært at opnå topresultater og når man så tager min startplacering i betragtning og mit problem med at bilen gik i stå ved alle pitstop, så kan jeg ikke andet, end være meget, meget tilfreds med min indsats i dag, siger Magnussen efter løbet.

Hvad synes du om Magnussens NASCAR-debut? Giv din stemme nederst på siden!

Jeg synes, jeg kørte et godt løb og selvom min bil ikke ser sådan ud nu, så passede jeg på den løbet igennem og begyndte at avancere mod slutningen, ligesom det var planen, siger Magnussen om det 3,5 timer lange løb.

– Til sidst lå jeg bag Dale Earnhardt Jr. og da han kører for Hendrick Motorsports, som jeg har testet for, ville jeg ikke ødelægge noget for ham og holdt min placering. Det er de vildeste 3½ time jeg har haft i en racerbil. Der er så mange gange, hvor man kører side om side og selvom der også bliver kørt hårdt, så er der rigtig god respekt kørerne imellem, så man giver hinanden plads til at køre side om side flere sving i træk.

I løbets slutfase skiftede løbet dog karakter, hvor der blev gået særligt hårdt til stålet. I en hård kamp mistede Mattias Ekström den flotte placering omkring top 10, som han havde kørt sig til allerede i den indledende del af løbet.

– Gamet ændrer sig dog markant mod slutningen, hvor der ikke bliver givet ved dørene og hvor alle regler nærmest bliver smidt ud af vinduet. Her er man nødt til at være med, være hård og spille spillet ellers så bliver man sat af. Men det er lige nøjagtig den form for racerløb, jeg elsker. Der er ingen tvivl om, at NASCAR har været en af de allerstørste oplevelser i min karriere og jeg vil elske at komme tilbage, siger Magnussen.

Se galleri med fotos fra Jan Magnussens NASCAR-debut her på Racemag – klik her!

Foto: Jan Kaiser