Fernando Alonso fik ikke den bedste start på det australske grand prix. For meget hjulspin og en snurretur kostede en tur ned gennem feltet. Den tur blev dog konverteret til en underholdende tur den anden vej, med masser af overhalinger og dueller undervejs.

Slutresultatet for den tidligere dobbelte verdensmester er fortsat føring i VM, selvom teamkammerat Felipe Massa med sin anden podieplacering i træk haler ind i toppen.

– Jeg er glad for dette resultat. Jeg fik en forfærdelig start, da jeg lavede hjulspin på en hvid linje og var sidst efter det første sving som resultat af en kollision med to andre biler, så at slutte firer er meget vigtigt, særligt når med det, der skete for nogle andre kørere, så vi nu har øget vores føring over nogle af de nærmeste rivaler i titelkampen, siger Alonso og sender tanker til Sebastian Vettel, Mark Webber og Lewis Hamilton.

Alonso kom takket være en god strategi og et langt første stint på de bløde dæk tæt op til teamkammerat Massa, og de to duellerede flere gange undervejs om det, der i sidste ende skulle blive det nederste trin på podiet.

– Da jeg lå bag Felipe, så kunne jeg måske have kørt lidt hurtigere, men vi ved, at det er meget svært at overhale i Formel 1, og mellem teamkammerater skal man ikke løbe unødige risici. Hvis vi kunne være kommet forbi Kubica, så havde det måske set anderledes ud, men det var ikke muligt, også da jeg skulle forsvare min placering mod Hamilton og Webber, der var på nyere dæk end os, siger Alonso om begivenhederne.

– Efter et så actionfyldt race som dette, så tror jeg ikke vi vil høre mere om kedelige løb, siger Alonso, der efter Bahrains GP manede til besindighed i debatten om regelændringer for at øge spændingen.

Foto: Ferrari